Om Barbro

  • Jag målar på stora galonklädda bord med giftfria färger.

  • Tyget måste fixeras för att bli tvättäkta.

  • Efter att jag rullat in tyget i papper lägger jag det i en fixergryta med vatten.

Skrivet: 2015-09-03  

00000000032

Barbro Stålhammar

Jag heter Barbro och målar på siden i Stockholm och på Öland. Materialen jag använder är Georgettesiden, Chiffongsiden, Råsiden och Silke/Viskossammet. I dessa material målar och syr jag ponchos, sjalar kläder mm.
Jag arbetar med siden från Kina av hög kvalitet. Färgerna är giftfria och färgäkta.

Tyget målas med penslar uppspänt på galonklädda bord. Konturerna suddas ut med fuktig trasa. Tyget får torka 24 timmar och fixeras därefter i 2 timmar. Sidenet viras då in i papper och ångas i en fixeringsgryta. Färgerna blir därmed tvätt- och ljusäkta.

När denna process är klar tvättas sidenet för hand med siden/ulltvättmedel. Först nu kan sömnaden börja. Jag arbetar med enkla och rena linjer som passar alla storlekar. Ponchos går går att använda på flera olika sätt. T.ex. som blus, bolero i snibb eller som sjal.

De tunna sidenkläderna kommer till sin fulla rätt om enfärgade plagg bärs under.

Skötselråd medföljer varje plagg.

HISTORIK OCH NULÄGE

Jag har målat på siden sedan 1996. Jag målar och syr nästan allt själv. Från början var det en hobby men för -04 sen startade jag ett företag som heter B/S sidendesign.
Namnet B/S står för Barbro Stålhammars sidendesign .I Stockholm hyr jag en lokal på Främlingsvägen 25 nära Midsommarkransen.
På Öland finns samma möjligheter och där kan du komma och se hur jag jobbar i anslutning till butiken.

Pressklipp

I denna tidningsartikel kan du läsa lite mer om oss.

Antingen klickar du på bilden till höger för att se en förstoring av artikeln eller klicka på länken nedan så visas en PDF-fil.
Pressklipp: Ur Ölandsmagazinet 2011 (pdf)
Pressklipp: Ur Ölandsbladet 4 aug 2005. (pdf)